تفاوت شستشوی فرش ماشینی و دستباف

یکی از  مهم‌ترین و زیباترین وسایلی که در منازل ایرانی‌ها پیدا می‌شود، فرش است. نقش‌های فرش‌های ایرانی بسیار زیبا و چشم نواز است. این نقش‌ها با روح انسان بازی می‌کنند و ذوق را مهمان قلب‌ها می‌کند. یکی از لوازم لذت بردن از فرش و استفاده از آن این است که به‌خوبی از آن نگهداری شود. یکی از این مراقبت‌ها این است که شستشوی فرش را به‌دقت و صحیح انجام دهید. شستشوی فرش در منازل و حیاط و پشت بام، برای همه‌ی ما مسئله‌ی خاطره انگیزی است، اما تمام فرش‌ها را نمی‌توان به یک شیوه شست. برای مثال فرش‌های ماشینی و فرش‌های دستباف هر یک به روش خاصی شسته می‌شود. در این مطلب با بیان کردن تفاوت شستشوی فرش ماشینی و دستباف، قصد داریم به شما کمک کنیم تا فرش‌های خود را به بهترین نحو بشویید.

تفاوت فرش ماشینی و دستباف در چیست؟

قبل از این که به بیان تفاوت شستشوی فرش ماشینی و دستباف بپردازیم، بهتر است به این بپردازیم که فرش ماشینی و دستباف چه فرقی با هم دارند؟ این مورد به شما کمک می‌کند در شستشوی فرش ماشینی و دستباف بهتر تصمیم بگیرید. اولین تفاوت این است که فرش‌های دستباف با دست و فرش‌های ماشینی با ماشین‌های اتومات بافته می‌شوند و این تفاوت از ظاهر آن‌ها نیز پیداست. پشت فرش ماشینی یک دست است؛ ولی پشت فرش دستباف ناهمواری‌هایی دارد که به علت گره‌هایی است که هنگام بافت زده شده است. فرش‌های دستباف از الیاف محکم و باکیفیت‌تری بافته شده‌اند و کیفیت بهتری دارند. همین مورد هم باعث می‌شوند که عمر بیشتری به نسبت فرش‌های ماشینی داشته باشند، البته به شرطی که مراقبت‌های لازم از آن‌ها به عمل بیاید.

فرش دستباف را چگونه بشوییم؟

برای بیان تفاوت نحوه شستشوی فرش دستباف و ماشینی، نحوه شستشوی هر یک از آن‌ها را توضیح می‌دهیم. برای شستشوی فرش دستباف باید در اولین قدم آن را غبارگیری کنید. برای این کار ابتدا با یک جارو، آن را به‌خوبی تمیز کنید. سپس با یک پاروی پلاستیکی یا چوبی به پشت فرش بزنید تا غبارها از آن جدا شوند. دقت کنید که ضربات محکمی نزنید؛ زیرا ممکن است به فرش آسیب برساند. سپس باید یک ماده شوینده خنثی پیدا کنید تا فرش را بشویید. برای مثال شامپو فرش یا پودر دستی برای این کار بسیار مناسب هستند. می‌توانید مقداری جوش شیرین یا نشاسته ذرت نیز روی فرش بپاشید و بعد از یک ساعت آن را جارو کنید تا سطح فرش درخشان شود.

بعد از این که روی فرش کف درست کردید و با ابر، آن را به همه جا رساندید، با فشار آب و یک پاروی کوچک پلاستیکی، کف را به‌آرامی از فرش خارج کنید. به دلیل صرفه‌جویی در مصرف آب، می‌توانید تنها با یک حوله‌ی تمیز و نمناک کف‌ها را از فرش دستباف خود جدا کنید. بعد از شستشوی فرش آن را در محلی در سایه که نور مستقیم خورشید به آن نخورد پهن کنید تا خشک شود. بعد از یک ساعت، نود درصد خیسی فرش از میان رفته است. کافی است تا آن را به پشت قرار دهید تا کم کم خشک شود.

نکات شستشوی فرش دستباف

همان طور که گفتیم در شست و شوی فرش دستباف، نباید از مواد شوینده قلیایی استفاده کنید. شامپو فرش، پودر دستی و پودر صابون مواد مناسبی برای این کار هستند.

شستشوی فرش دستباف نباید با آب داغ انجام شود. آب داغ باعث می‌شود که فرش رنگ پس ندهد. آب سرد نیز نمی‌تواند به‌خوبی فرش را تمیز کند، بنابراین آب ولرم بهترین گزینه است.

برای خشک کردن فرش هرگز از وسایل حرارتی مثل سشوار و … استفاده نکنید. گرمایی که فرش را خشک می‌کند، گرمای طبیعی خورشید است. این گرما نباید به‌صورت مستقیم به فرش بخورد و فرش دستباف باید در سایه خشک شود.

در صورتی که فرش دستباف کمی پوسیده شده یا پارگی داشته باشد، جدا از شستن آن در منزل خودداری کنید، زیرا آسیب فرش را بیشتر می‌کند. بهتر است در صورت آسیب دیدن فرش، هرچه سریع‌تر آن را به متخصص خود بسپارید تا ترمیم شود.

یکی از روش‌های از بین بردن لکه‌های فرش دستباف، این است که مقداری ماست روی آن بریزید. بعد از مدتی که ماست خشک شد، آن را با یک دستمال از روی فرش پاک کنید.

محلول سرکه و آب و یا محلول شیشه پاک کن و آب نیز یکی از شوینده‌های قوی و مناسب برای فرش دستباف است.

نحوه شستشوی فرش ماشینی

شستشوی فرش ماشینی نیز در کلیات شبیه به فرش دستباف است. فرش ماشینی نیز مانند فرش دستباف نباید با مواد قلیایی شسته شود و یا با حرارت مستقیم خورشید یا حرارت مصنوعی خشک شود. احتمالاً شما عزیزان نیز یک بار شستن فرش ماشینی در منزل را تجربه کرده‌اید. فرش ماشینی به ظرافت فرش دستباف نیست، اما نکات شستشوی آن نیز تفاوتی با فرش دستباف ندارد. فرش‌های ماشینی نیز جنس‌های مختلفی دارند و با توجه به جنسشان باید ملایمت خاص‌تری در شستشوی آن‌ها به خرج داد. اگر بعد از شستشوی فرش ماشینی، روی ریشه‌های آن دوباره آب بگیرید، ریشه‌ها زرد می‌شوند! پس از این کار اجتناب کنید.

شستشوی فرش ماشینی و دستباف را به کجا بسپاریم؟

در قالیشویی‌ها برای شستشوی فرش دستباف، از روشی به نام اعلاشویی استفاده می‌شود. اعلاشویی در واقع روشی است که در آن فرش با تجهیزات و شوینده‌های حرفه‌ای و خاص شسته می‌شود. فرش‌های ماشینی نیز در قالیشویی‌ها به بهترین نحو ممکن شسته می‌شوند و امکان آسیب‌هایی مثل زرد شدن ریشه فرش یا بو گرفتن فرش بعد از شستشو کم است. قالیشویی جام جم کرج، آماده‌ی شستشوی فرش‌های دستباف و ماشینی شما عزیزان است. این قالیشویی با بیش از یک میلیون مشتری و تجهیزات و کادر حرفه‌ای، بهترین قالیشویی در منطقه البرز است.

جمع‌بندی نکات تفاوت شستشوی فرش ماشینی و دستباف

فرش‌های ماشینی و دستباف هر یک باید به شیوه خاص خود شسته شوند. هر چند این دو در مراحل شستشوی فرش، تفاوت چندانی با یک دیگر ندارند، اما فرش دستباف حساس‌تر است و شستشوی آن نیز باید دقیق‌تر انجام شود. به‌خصوص اگر فرش دستباف دچار پارگی شده باشد و یا در اثر گذر زمان، کمی پوسیدگی داشته باشد، نباید آن را با دست بشویید. ما در این مقاله تفاوت‌ها و نکات و شیوه‌های مختلف شستشو و مراقبت از فرش دستباف را برای شما عزیزان توضیح دادیم. بهتر است فرش‌های خود را برای شستشو به قالیشویی بسپارید تا از کیفیت شستشو و سلامت آن‌ها مطمئن شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست